Landen

Knowledge for Children werkt in Kameroen en Oeganda met een 3 stappen model van opeenvolgende programma’s voor 3 jaar aan duurzaam basisonderwijs.

Het is bij Knowledge for Children mogelijk voor iedereen om op verschillende manieren een school te adopteren. Of om in onze termen te blijven samen met de Oegandese of Kameroenese school op een gelijkwaardige manier hun onderwijs mogelijk te maken waarna ze het vervolgens zelfstandig kunnen continueren.

Hieronder staat een overzicht van de al geadopteerde en nog te adopteren scholen. Wij hebben scholen die verschillend zijn in omvang en kosten per adoptie:

  • Grote scholen : Meer dan 500 kinderen €5.000 per jaar en €15.000 voor 3 jaar.
  • Kleine scholen: Minder dan 500 kinderen €2.500 per jaar en €7.500 voor 3 jaar of €1.000 per jaar en €3.000 voor 3 jaar. Verschil in kosten per school is gebaseerd op het verschillend aantal kinderen per school.

 

Voor slechts €3.000 ben je dus al partner van een school. Dat is gemiddeld €1.000 per jaar. Dit betekend dat je met 10 mensen voor €8.50 per maand al een school kunt adopteren! Je krijgt bij een adoptie elk jaar een overzicht van de voortgang op de school en een persoonlijk bericht van het hoofd van de school en de ouderorganisatie. Je kunt ook via de site de ontwikkelingen van de school blijven volgen!

Verschillende vriendengroepen, families en bedrijven hebben dit al gedaan, zie de Onderwijskundige studiegroep uit Utrecht, deze Kaartclub en de bedrijven AMI Consultancy en LPL Coaching.

Wil je nu direct de Wadduduma School in Oeganda adopteren of hieraan bijdragen, klik hier. Wil je eerst nog even overleggen binnen je vriendengroep, familie of met je collega’s kun je via dit aanmeldingsformulier een school adopteren.

 

Scholen uit Kameroen

In Kameroen zijn in totaal 135 schools waarvan er tot nu toe 12 geadopteerd zijn. Er zijn vier andere scholen met een verschillend aantal kinderen geselecteerd die geadopteerd kunnen worden, zie hieronder voor meer informatie per school. Wil je nu direct de Wadduduma School adopteren of hieraan bijdragen, klik hier. Wil ..

CS Tatum website1

Tatum

Geadopteerd

Deze katholieke basisschool is geadopteerd door de plaatselijke klaverjasclub uit Wierden sinds 2013. Deze school bouwt aan haar boekenbestand. De ouders doen elk jaar hun bijdrage aan de schoolboeken, waarna Knowledge for Children het volgende deel van de boeken brengt.

Studenten:
Boeken:

191 studenten
216 boeken

Meer over deze school >
Algemeen Kameroen 6

Chamkfung Djottin

Nog te adopteren

Deze openbare basisschool ligt in het rurale gebied rondom Kumbo en wil graag deelnemen aan het schoolboekenprogramma. De school heeft de faciliteiten om de boeken op te kunnen slaan. Ook zijn de ouderraad en ouders erg enthousiast om te beginnen met hun eigen financiële bijdrage.

Studenten:
Boeken:

486 studenten
0 boeken

Meer over deze school >
Meer scholen uit Kameroen >

Scholen uit Oeganda

In Oeganda zijn in totaal 60 scholen waarvan er 15 geadopteerd zijn tot nu toe. Er zijn vier andere scholen met een verschillend aantal kinderen geselecteerd die geadopteerd kunnen worden, zie hieronder voor meer informatie. Wil je nu direct de Wadduduma School in Oeganda adopteren of hieraan bijdragen, klik hier. Wil je eerst ..

Butawuka

Butawuka

Geadopteerd

De Butawuka Primary School met Kasule Dirisza aan het hoofd, ligt in het Butambala district. Butambala is het district in Oeganda waar de meeste moslims wonen. Butawuka heeft dan ook een islamitische inslag. De Rabobank ondersteunt deze school met 14 leraren en 406 leerlingen sinds 2014.

Studenten:
Boeken:

406 studenten
0 boeken

Meer over deze school >
Oeganda algemeen 5

Mabanda Infant

Nog te adopteren

Dit is één van de weinige privéscholen in het programma, dit is een school opgestart is en betaald wordt door de ouders in de gemeenschap. In de school zijn heel weinig schoolmaterialen, maar de leraren zijn erg actief en de gemeenschap weet hoe zij zelf kunnen bijdragen.

Studenten:
Boeken:

160 studenten
258 boeken

Meer over deze school >
Meer scholen uit Oeganda >
Scholen
192
Boeken
130.000
Studenten
150.000