News @nl

Nieuw bestuur

februari 24, 2018

Knowledge for Children is 2018 ingegaan met nieuwe bestuursleden. Met onze nieuwe voorzitter Ingrid Doezeman zijn wij erg blij. Daarnaast versterkt secretaris Henk Gritter het bestuur. Wij zijn zeer verheugd over zijn komst. Onze penningmeester Aldert blijft in het bestuur. Oprichter Arnold doet een stapje terug en blijft verbonden als adviseur aan het bestuur. En ..

Blog: Zelfredzaamheid

november 6, 2017

Blog Anouk Ooms, Managing Director Africa bij Knowledge for Children Rij door een willekeurig National Park in Afrika en je komt het gelijk tegen: kindjes staan langs de kant van weg te zwaaien en vragen je om geld of snoepjes…. Leuk?! Schattig?! Nee, helemaal niet als je het mij vraagt. ..

Gevolgen politieke onrust

oktober 24, 2017

Blog van Anouk Ooms, Managing Director Afrika: Politieke onrust, voor velen een onbekend fenomeen. In Nederland kabbelt het normale, rustige leventje onverminderd voort ook al hebben we ruim een half jaar een demissionaire regering gehad. Zo gaat dat niet in Afrika. Op dit moment is er onrust in het politieke klimaat ..

Edukans partnership

oktober 12, 2017

We zijn erg verheugd dat we recent met Edukans een partnership hebben om samen te werken van 2017 tot en met 2020. Hiermee kunnen we nog meer scholen en gemeenschappen helpen met boeken, lerarentraining en leiderschapstraining in Oeganda.

Donatie Ekelmans en Meijer Advocaten

mei 15, 2017

Begin van het jaar werden we blij verrast door Ekelmans en Meijer Advocaten die ons naar aanleiding van hun kerstactie een donatie deden. Door middel van deze donatie kunnen we 3 scholen in 2017 van schoolboeken voorzien: St Anthony Gayaza, St Jude Kitaba en Bisshop Ddungo Primary Schools. De boeken zijn de 1e stap ..

Blog 3: Een ongenode gast

mei 14, 2017

Stel je voor: je krijgt iemand op bezoek en die wil maar niet vertrekken?! Over omgaan met andere culturen: wanneer blijf je controleren en wanneer kan je loslaten? Iemand komt op bezoek Tijdens mijn verblijf in Kameroen eind vorig jaar, heb ik een paar nachten mogen doorbrengen bij één van ..

Council / Gemeente Babessi vierde partner in Kameroen met 7 scholen!

oktober 24, 2016

UPDATE 2: Council / Gemeente Babessi vierde partner in Kameroen met 7 scholen In januari 2017 gaat Knowledge for Children Kameroen zeven nieuwe scholen toevoegen aan haar programma. Deze zeven scholen worden gesteund door de gemeente Babessi (Ngoketunjia divisie). De gemeente en Knowledge for Children hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waardoor ..

Mijn eerste marathon: Oeganda Marathon 2016

juni 28, 2016

Hoi ik ben Lynn Tacken, 21 jaar oud en ik kom uit Limburg. Afgelopen 5 juni liep ik voor het eerst in mijn leven een marathon. 42,2 kilometer hardlopen en dat meteen in Oeganda. Hoe dit idee tot stand kwam? Het begon met een Facebook bericht waarbij een vriendinnetje van mij mijn naam noemde. ..

Scholen
192
Boeken
130.000
Studenten
150.000