Ode aan Esly

december 17, 2016
ode-esly

Helaas hebben we aan het eind van 2016 afscheid genomen van Esly van Dam. Na ruim 2 jaar actief te zijn geweest voor Knowledge voor Children komt Esly terug uit Kameroen. We zijn haar heel dankbaar voor de bergen werk die ze heeft verzet!

Esly heeft in haar Kameroenperiode heel veel bereikt in het verstevigen van de organisatie. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld in het opzetten en verder professionaliseren van het nieuwe Kameroense bestuur dat actief is sinds september 2016. En ook op het functioneren van het team in de dagelijkse werkzaamheden heeft zij haar stempel gedrukt.

Door intensief samen te werken met de Programma Managers en andere staff leden heeft ze gezorgd voor een solide basis van de organisatie. Waarbij het voor Divine Suinyuy mogelijk is geworden om op deze stevige fundering als eerste Kameroener de rol van Country Director te vervullen. Dit zorgt naast het bestuur voor sterk leiderschap vanuit Kameroen zelf!

Naast deze organisatorische resultaten heeft Esly ervoor gezorgd dat onze onderwijsprogramma’s nog beter aansluiten bij de vraag vanuit de gemeenschappen en dat ons leiderschapsprogramma echt goed is ingebed bij de stakeholders van de scholen en hun directe omgeving.

En last but not least: Esly heeft het voor elkaar gekregen dat in totaal 21 scholen door 3 councils met ruim 1000 euro per jaar per school worden ondersteund. Dit is echt een prestatie en zorgt voor meer zelfstandigheid van de Kameroense organisatie. Haar laatste grote bijdrage is het tekenen van een overeenkomst met de burgemeester van Babessi. De Babessi Council gaat vanaf januari 2017 maar liefst 7 scholen financieel ondersteunen.

Scholen
192
Boeken
130.000
Studenten
150.000