Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Uganda Marathon 2023

juni 3 @ 8:00 am - 5:00 pm

In 2023 doen we weer mee aan de Uganda Marathon!

10, 21 of 42km vanuit Masaka, de standplaats van Knowledge for Children, door ruraal Uganda.

“Top 9 Marathons in The World” – Red Bull, 2017, 2018, 2019
“Best International Event” – The Running Awards, 2016
“Top 6 Marathons Worth Travelling for” – Outside Magazine

Meer info en inschrijven:

https://www.knowledgeforchildren.org/marathon/ 

 

De Uganda Marathon is een uniek evenement en een hardloopwedstrijd zoals je hem nooit nogmaals zal gaan lopen. Door het prachtige landschap van de ‘Pearl of Africa’ loop je de afstand van jouw keuze tussen de vele locals en lopers uit alle continenten. Het evenement heeft een fantastische sociale voetafdruk, waar vele lokale projecten mee gesteund worden. Jouw stappen van start naar finish zullen lang in de rode aarde geprint staan (al wordt er steeds meer geasfalteerd).

Het standaardpakket omhelst een volle week in Uganda, waarbij je ook de projecten van Knowledge for Children bezoekt. Deze week start op 28 mei en loopt tot een dag na de race; 4 juni.
Op aanvraag is er ook een ‘Short-stay’ pakket mogelijk.

Knowledge for Children is de Nederlandse organisatie die meedoet aan de Uganda Marathon, onze Ugandeze organisatie is geworteld in Masaka en onze Ugandeze collega’s zullen je van harte welkom gaan heten.
Als je jezelf inschrijft voor dit fantastische evenement, verwachten we een fondsenwervende inspanning, zodat we het onderwijs in Uganda een extra boost kunnen geven.

Uiteraard kan je de Uganda Marathon combineren met een vakantie in Uganda, het land heeft veel natuurlijke schoonheden, ontzettend vriendelijke bewoners en is goed betaalbaar. Je zou je verblijf bijvoorbeeld kunnen verlengen met een kano-tocht op Lake Bunyoni, een safari in het Nationaal Park Murchison Falls, en/of een wildwater rafting trip vanaf de bron van de Nijl.

Wil je meer informatie over de Uganda Marathon, neem gerust even contact met ons op!

Uganda Marathon

Uganda Marathon

Uganda Marathon 2022

Uganda Marathon 2022

Gegevens

Datum:
juni 3
Tijd:
8:00 am - 5:00 pm

Organisator

KforC Oeganda

Locatie

Masaka Oeganda
Masaka, Oeganda + Google Maps