De Reis

Het reisprogramma

Dinsdag 30 mei 2017 – Aankomst

Bij vertrek vanaf Schiphol staat het Knowledge for Children team klaar om jullie uit te zwaaien en een fantastische reis te wensen. En hoewel je de uitdaging misschien alleen bent aangegaan heb je ondertussen al een hoop nieuwe mensen leren kennen. Mocht je de andere deelnemers nog niet zijn tegengekomen tijdens een van de voorbereidingsactiviteiten dan gebeurd dat vanzelf tijdens de vlucht of op het vliegveld in Entebbe.

We halen jullie op van het vliegveld en brengen we jullie naar de slaapaccommodaties in het sportersdorp in Masaka. Onderweg is er genoeg tijd om van het landschap te genieten en voor een fotostop op een uitzichtpunt vanwaar je het hele dorp kunt overzien. Ook de rest van de dag valt er genoeg te zien en beleven. Tijd om de lokale keuken te proeven in een typisch restaurantje waar je ook lekkere Westerse gerechten kunt eten, een tour door de stad en wellicht leer je al wat van de Oegandese taal en cultuur en maak je nieuwe vrienden.

 

Woensdag 31 mei, 2017 – Sightseeing en een exotische fietstocht tussen de zebra´s

Na een heerlijke nachtrust hopen we dat je al wat gewend bent aan al het nieuwe om je heen. Om rustig op gang te komen hebben we een relaxt dagje gepland. Hoogste tijd om de omgeving te verkennen. We springen op de fiets, en gaan op pad. Een heerlijke tocht tussen de zebra’s en en andere exotische dieren. Houd je fotocamera in de aanslag want wie weet wat we nog meer tegenkomen!

´s Avonds maken jullie kennis met lokale dans en muziekgroepen die hun kunsten graag komen vertonen in het sportersdorp. Zowel typisch traditionele Oegandese muziek als moderne entertainment passeren de revue. Dus laat je lekker gaan: schudden met die billen en heupen! Een avond die je echt niet mag missen.

 

Donderdag 1 juni, 2017 – Scholenbezoek en ‘’bookdrop’’

Vandaag gaan we met het team van  Knowledge for Children op bezoek bij de scholen die door jullie geadopteerd zijn. Hier kun je met eigen ogen aanschouwen wat er gedaan wordt met het geld dat jullie bij elkaar gebracht hebben.  De zogenoemde “bookdrop”  is echt een feest. Het is geweldig om te zien hoe blij iedereen is met nieuwe boeken, die dankzij jullie bijdragen aangeschaft kunnen worden. In de avond gaan we met alle renners de stad in om gezamenlijk te dineren in het openlucht café. De perfecte mogelijkheid om jullie ervaringen met elkaar en de andere deelnemers te delen.

 

Vrijdag 2 juni, 2017 – Kies zelf één van de drie ontwikkelprogramma´s

Of je nu alleen, met vrienden of klasgenoten of leraren van een school of met collega’s van een bedrijf geld hebt opgehaald en naar Oeganda bent gekomen, op deze dag er is voor iedereen een eigen programma:

 

Optie 1:  Les op school

Volg lessen mee op een van de Knowledge for Children scholen en ervaar zelf wat de kinderen leren en hoe blij en trots ze zijn op het lesmateriaal dat ze gedeeltelijk zelf bekostigd hebben.

Optie 2: Leraren training
Ook de plaatselijke leraren profiteren van het driejarige stappenplan van Knowledge for Children. Wil jij weten hoe de leraren gestimuleerd worden het lesmateriaal zo effectief mogelijk te gebruiken en hoe zij het onderwijs met weinig middelen zo interactief mogelijk maken, kies dan vooral voor deze optie en woon zelf een training bij en help mee om het tot een succes te maken!

Optie 3:  Leiderschap
Ben jij meer geïnteresseerd in leiderschapstrainingen en teambuilding sessies, ervaar dan samen met enkele sleutel personen van de gemeenschap hoe je jezelf en anderen nog beter kunt managen en goede resultaten kunt behalen.
Weer terug in het dorp sluiten we de avond af met een drankje en voor de liefhebbers nog wat muziek waarop je natuurlijk niet stil kan blijven zitten. Voor de echte partygangers is er de mogelijkheid om een typisch Oegandese stapavond mee te maken. Een van de jonge en enthousiaste deelnemers van het lokale team neemt jullie graag mee op sleeptouw!

 

Zaterdag 3 juni, 2017 – Rustdag/ eigen invulling

Vandaag mag je helemaal zelf bepalen wat je gaat doen. Lekker chillen bij het zwembad of nog even een klein rondje hardlopen om op te warmen als voorbereiding voor de grote dag. Je kunt er ook voor kiezen om nog even je handen uit de mouwen te steken bij een van de projecten die gesponsord worden door de Oeganda Marathon. Of kies voor een dagsafari waarbij je gaat lunchen in het nationale park.

Aan het einde van de middag komen de meeste renners tezamen bij het hotel waar we een korte briefing houden en je je nog even lekker tegoed kan doen aan een koolhydraatrijke maaltijd, want het is Pasta-avond. En dan…. Vroeg je bed in zodat je fris en fruitig aan de start staat!!

Zondag 4 juni, 2017 – De dag waar het uiteindelijk allemaal om draait: de race van je leven!Het startsignaal klinkt om 07.00 uur ´s ochtends waarna de race der racen begint. De route gaat door de buitenwijken van Massaka en passeert enkele van de lokale projecten die door jullie zijn bezocht. Grote kans dus dat jullie vrolijk toegejuichd worden door de lokale bevolking. Schoolkinderen rennen blootsvoets ter bemoediging een stuk met jullie mee. Wat een spektakel, deze vrolijke en kleurrijke optocht van honderden deelnemers. Een prachtig plaatje van echte helden die zwoegen door het ruige Afrikaanse landschap.

Kies zelf een geschikte afstand – 10 km, de halve of de hele marathon – en loop de wedstrijd van je leven.

Na deze enorme prestatie wordt er een groot feest georganiseerd ter ere van alle deelnemers, het publiek en iedereen die zich vrijwillig heet ingezet om een succes van dit evenement te maken. Het is ook een feest om de lokale bevolking te bedanken voor hun enorme gastvrijheid. Moe maar voldaan keren we aan het einde van de dag terug naar het sportersdorp om bij te komen en genieten van een ontspannen massage in de massagetent. Natuurlijk is er ook een officiële sluitingsceremonie waarbij de medailles worden uitgereikt en we nog eenmaal gezamenlijk genieten van een heerlijk maal, de lokale muziek en een drankje bij het kampvuur. Een perfecte afsluiting van een geweldige reis.

Maandag 5 juni, 2017 – Terug naar Nederland

Vandaag stap je vanaf Entebbe weer in het vliegtuig terug naar Nederland. Tijdens de vliegreis kun je alles alvast even laten bezinken en nagenieten van de mooie herinneringen van deze unieke ervaring. In de avond ben je dan weer thuis om te genieten van je welverdiende nachtrust.

Welkom thuis!