De Wedstrijd

De Oeganda Marathon is, meer dan een hardloopwedstrijd! Stel je eens voor: je loopt onder de Afrikaanse zon, je bent uitgeput en je voeten doen pijn. Je hebt al vele kilometers afgelegd, maar er lijkt maar geen einde aan te komen. Uren loop je nu al, steeds moeizamer zet je de ene voet voor de andere, en ren je door het heuvelachtige landschap op mulle zanderige paden. Dan hoor je het gejuich al van verre, eindelijk de finishlijn nadert en je ziet de blijde gezichten van de Oegandese kinderen. Nog één laatste sprint en dan ben je er….De eindstreep! Je hebt het gehaald!!!!

Oeganda Marathon

En het mooie is je doet het niet alleen! Samen met jouw partner, ouder(s), kind(eren) en/of beste (sport)maatje(s) ben jij naar Oeganda gevlogen voor dit evenement. Met bloed, zweet en tranen hebben jullie het benodigde sponsorgeld bij elkaar gebracht om een school te adopteren. Door jullie bijdragen ondersteunen jullie een school voor één, twee of wel drie jaar lang. Missie volbracht!! Tijd voor een feestje, een Oegandees feestje welteverstaan.
In 2014 is de Oeganda Marathon opgezet om betrokken en avontuurlijke mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen en ze de pracht en praal van het platteland in Oeganda te laten zien. Knowledge for Children werkt hier graag aan mee en moedigt dappere Nederlanders aan deel te nemen aan dit evenement en zich een week lang te mengen met de lokale bevolking om elkaar beter te leren kennen. Een unieke manier om het echte Afrika te ontdekken en dichter bij jezelf te komen.

Zes dagen lang waan je je in een andere wereld. Je gaat op bezoek bij de geadopteerde scholen en ziet projecten die Knowledge for Children en de stichting Oeganda Marathon ondersteunen. Tijdens het verblijf in het sportersdorp maak je kennis met andere deelnemers van de marathon en met de vele mensen uit het dorp die bij de projecten betrokken zijn. Samen trainen, werken, eten en slapen. Iedere dag brengt weer een nieuwe inspirerende ervaring met zich mee.