1 juli borrel en nieuwsbrief

mei 28, 2018
In de vorige nieuwsbrief stelden we ons nieuwe bestuur aan je voor. Arnold Roozenbeek is nu adviseur van het bestuur en Wilco Wolfs zal Knowledge for Children blijven steunen en volgen, maar beiden nemen nu ook echt afscheid van hun officiële rollen bij Knowledge for Children.

Op zondag 1 juli 2018 van 15:00 tot 18:00 uur in Utrecht willen we graag stil staan bij het vertrek van de oprichter van de stichting en onze oud-voorzitter. We willen hen bedanken voor de tomeloze inzet waardoor Knowledge for Children zich heeft kunnen ontwikkelen tot waar we nu staan. Met onze programma’s bereiken we in ons 13-jarig bestaan inmiddels ruim 250 scholen en 70.000 kinderen. Impact waar we trots op zijn!

We willen Arnold en Wilco hiervoor in het zonnetje zetten en het glas op hen heffen. Dat doen we graag samen met jou! Ook als je kennis wilt maken met het nieuwe bestuur en/of meer wilt horen over Knowledge for Children ben je van harte welkom. Wil je erbij zijn, klik hieronder om je aan te melden. Doe dit vóór vrijdag 22 juni 2018 zodat we rekening kunnen houden met jouw aanwezigheid.

Meld je hier aan voor de borrel zondagmiddag 1 juli in Utrecht
Kenia
Vorig jaar zijn we gestart met onze pilot in Kenia waarbij we samenwerken met onze partner organisatie: SBNN. In West Nyakach bij Kisumu, zijn de eerste 6 scholen gestart met het programma. Hiermee bereiken we 1.758 kinderen. In de 1e term van 2018 hebben de eerste 3 scholen de boeken al ontvangen en in gebruik genomen. Bij de start van de 2e term verwachten we dat de andere scholen dit voorbeeld zullen volgen. Hiermee kunnen we de pilot in mei succesvol afronden. Met deze succesvolle start is de basis gelegd voor een verdere uitbreiding van ons werk. Net als in de andere landen waar we actief zijn, zullen we dat doen met een 3 jaren plan. Hierbij zullen we met nog een 2e partner organisatie gaan samenwerken. Dit zodat we een groter gebied kunnen bestrijken en bestaande organisaties nog sterker kunnen maken door hen te coachen en begeleiden in de uitrol van ons programma naast hun eigen programma’s. In de loop van 2018 verwachten we te kunnen doorgroeien naar 18 scholen en daarmee de kwaliteit van het onderwijs voor ruim 5.000 kinderen verbeteren.

OegandaIn Oeganda hebben 14 scholen zich aangemeld om te starten dit jaar. Het totale aantal scholen blijft daarmee stabiel op 90 scholen die actief deelnemen aan ons programma. Vorig jaar hebben namelijk 14 scholen het programma succesvol afgerond. We blijven partners met deze scholen waarbij we samenwerken in het blijven ontwikkelen van de skills van zowel de leraren als de leiders van de scholen door middel van seminars, het op orde houden van het aantal boeken op de scholen en waar mogelijk een project samen opzetten. In de 1e term van dit jaar hebben 4 scholen dit voorbeeld al gevolgd waardoor we in totaal 18 partnerscholen hebben. Iets waar we trots op zijn. Hiermee gaan we ontdekken wat onze impact op lange termijn is op de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Met ons werk bereiken we inmiddels ruim 40.000 kinderen. Disan is vorig jaar gestart als de Deputy Country Director en wordt dit jaar door Marieke getraind om haar rol uiteindelijk over te nemen. We hebben er alle vertrouwen in dat dit een mooi en succesvol jaar gaat zijn op weg naar de volgende fase van de organisatie: volledig Oegandees!

Kameroen
Helaas wordt onze organisatie in Kameroen geconfronteerd met een moeilijke situatie. Er heerst een politieke crisis in het Engelstalige deel van het land, waar wij actief zijn. Deze onrust is ontstaan vanuit een staking door advocaten en leraren. Onderwijs is een beladen onderwerp in de strijd. Dit heeft tot gevolg dat het niet altijd veilig is voor kinderen om naar school te gaan. Ouders kiezen er daarom voor kinderen thuis te houden dan wel naar Franstalige gebieden naar school te laten gaan.  Het team heeft nauwelijks activiteiten uit kunnen voeren op de scholen. Deze situatie duurt op dit moment onverminderd voort. Anouk is in maart naar Kameroen gegaan om met het team en lokale bestuur samen een plan te maken hoe nu verder. Omdat ook het lokale team geen verbetering verwacht op korte termijn, is besloten onze activiteiten voorlopig te stoppen. Dit betekent dat we onze organisatie met minimale middelen voortzetten. Op kantoor is een bibliotheek ingericht om kinderen en de gemeenschap nog steeds toegang tot boeken te geven. Anouk houdt contact met Kameroen om de situatie samen te blijven beoordelen en de activiteiten weer op te starten zodra de situatie dat toelaat.
Privacy policy
Knowledge for Children heeft haar privacy policy op de website gezet. Knowledge for Children verwerkt persoonsgegevens en andere data in overeenstemming met de geldende wetgeving. Wij vinden je privacy erg belangrijk en gaan zorgvuldig met de gegevens om. Voor meer informatie, ook voor het wijzigen van gegevens klik hier. En mocht je de nieuwsbrief liever niet meer ontvangen, dan kun je je onderaan altijd afmelden.

 

Scholen
192
Boeken
130.000
Studenten
150.000