News @nl

3e Trimester gestart in Oeganda

september 18, 2023

Vandaag is het derde en laatste trimester gestart op de basisscholen in Oeganda. Dit trimester, en het schooljaar, eindigt op 11 december. Naar verwachting openen de scholen dan weer in februari 2024.

Nederlandse donateurs op bezoek in Oeganda

februari 27, 2023

In de week van 20 februari kreeg Knowledge for Children maar liefst twee keer bezoek vanuit Nederland. Ten eerste ging een groep van het Etty Hillesum Lyceum op bezoek bij de Kasozi Primary School. Dankzij de stichting Etty Goes Uganda kan deze school deelnemen aan het Knowledge for Children programma. ..

Uganda Marathon 2023 afgelast – K4C komt met Alternatief

februari 10, 2023

De organisatie van de Uganda Marathon heeft ons laten weten dat het evenement in 2023 niet door kan gaan. Door een mix van oorzaken, zoals de naweeën van covid en ebola, is het voor hun niet mogelijk een goed evenement te organiseren. Knowledge for Children heeft meerdere mensen die deel ..

Sinterklaas in Oeganda?

november 30, 2022

De goedheiligman komt doorgaans niet in Oeganda. Blijkbaar is zijn stoomboot niet bestand om de Nijl op te varen. Op 5 december organiseren we een kleine Sinterklaasactie. Wil jij als Hulp Sinterklaas op pakjesavond een klein bedrag in de schoenen van Knowledge for Children stoppen? Dan zorgen wij ervoor dat ..

Coffeeworkshop groot succes!

november 10, 2022

Coffeeworkshop groot succes! Interesse in een ‘in-company’ coffeworkshop? Afgelopen zondag organiseerde Knowledge for Children het eerste evenement sinds de coronalockdowns. De heerlijke smaken van Ugandeze koffie werden samengevoegd met kennis over koffie en natuurlijk de activiteiten van Knowledge for Children. Ties Obers gaf 3 workshops bij de Utrechtse Kano Club. En nieuwe ..

Inschrijving Uganda Marathon 2023 geopend!

juli 29, 2022

Na enkele succesvolle jaren waarin Knowledge for Children meedeed aan de Uganda Marathon en enkele turbulente jaren waar een deelname vanuit K4C vanwege o.a. corona niet mogelijk was komen we in 2023 terug! De inschrijvingen zijn inmiddels geopend en alle informatie over de Uganda Marathon 2023 is te vinden op ..

Nieuwe samenwerking Knowledge for Children en Wilde Ganzen

juni 27, 2022

Knowledge for Children en Wilde Ganzen zijn een nieuwe samenwerking aangegaan waarmee K4C in Uganda extra scholen kan opnemen in het Reading Culture programma. Met het Reading Culture programma leren we scholen, leraren, leerlingen en de lokale community het belang van een goede leescultuur en investeren we samen met de ..

Nieuw Sponsorplatform in gebruik!

mei 16, 2022

Sinds kort heeft Knowledge for Children een nieuw sponsorplatform in gebruik: https://k4c.kentaa.nl/   Op dit platform kan iedereen een eigen sponsorpagina aanmaken en daarmee om donaties vragen voor K4C. De pagina kan helemaal gepersonaliseerd worden met foto’s, motivatie en verhalen. Heb je interesse om een actie te starten, maar wil ..

Schenken met belastingvoordeel

april 28, 2022

De uitdrukking ‘Wie voor een dubbeltje wordt geboren, wordt nooit een kwartje’ zit bij veel mensen diep in het systeem. Gelukkig niet bij de vele communities in Afrika die samen geld ophalen om de school van hun kinderen mee te laten doen aan het Knowledge for Children project. Waarschijnlijk ook niet bij ..

Vernieuwd K4C team in Nederland

april 4, 2022

Sinds februari 2022 zijn er enkele wijzigingen binnen het team van Knowledge for Children in Nederland. Ties Obers Ties Obers zal de uitvoerende zaken overnemen van oprichter Arnold Roozenbeek. Arnold heeft de werkzaamheden in de jaren 2020 en 2021 op zich genomen. Uiteraard blijft Arnold betrokken bij K4C. Ties is ..