News @nl

Sinterklaas in Oeganda?

november 30, 2022

De goedheiligman komt doorgaans niet in Oeganda. Blijkbaar is zijn stoomboot niet bestand om de Nijl op te varen. Op 5 december organiseren we een kleine Sinterklaasactie. Wil jij als Hulp Sinterklaas op pakjesavond een klein bedrag in de schoenen van Knowledge for Children stoppen? Dan zorgen wij ervoor dat ..

Coffeeworkshop groot succes!

november 10, 2022

Coffeeworkshop groot succes! Interesse in een ‘in-company’ coffeworkshop? Afgelopen zondag organiseerde Knowledge for Children het eerste evenement sinds de coronalockdowns. De heerlijke smaken van Ugandeze koffie werden samengevoegd met kennis over koffie en natuurlijk de activiteiten van Knowledge for Children. Ties Obers gaf 3 workshops bij de Utrechtse Kano Club. En nieuwe ..

Inschrijving Uganda Marathon 2023 geopend!

juli 29, 2022

Na enkele succesvolle jaren waarin Knowledge for Children meedeed aan de Uganda Marathon en enkele turbulente jaren waar een deelname vanuit K4C vanwege o.a. corona niet mogelijk was komen we in 2023 terug! De inschrijvingen zijn inmiddels geopend en alle informatie over de Uganda Marathon 2023 is te vinden op ..

Nieuwe samenwerking Knowledge for Children en Wilde Ganzen

juni 27, 2022

Knowledge for Children en Wilde Ganzen zijn een nieuwe samenwerking aangegaan waarmee K4C in Uganda extra scholen kan opnemen in het Reading Culture programma. Met het Reading Culture programma leren we scholen, leraren, leerlingen en de lokale community het belang van een goede leescultuur en investeren we samen met de ..

Nieuw Sponsorplatform in gebruik!

mei 16, 2022

Sinds kort heeft Knowledge for Children een nieuw sponsorplatform in gebruik: https://k4c.kentaa.nl/   Op dit platform kan iedereen een eigen sponsorpagina aanmaken en daarmee om donaties vragen voor K4C. De pagina kan helemaal gepersonaliseerd worden met foto’s, motivatie en verhalen. Heb je interesse om een actie te starten, maar wil ..

Schenken met belastingvoordeel

april 28, 2022

De uitdrukking ‘Wie voor een dubbeltje wordt geboren, wordt nooit een kwartje’ zit bij veel mensen diep in het systeem. Gelukkig niet bij de vele communities in Afrika die samen geld ophalen om de school van hun kinderen mee te laten doen aan het Knowledge for Children project. Waarschijnlijk ook niet bij ..

Vernieuwd K4C team in Nederland

april 4, 2022

Sinds februari 2022 zijn er enkele wijzigingen binnen het team van Knowledge for Children in Nederland. Ties Obers Ties Obers zal de uitvoerende zaken overnemen van oprichter Arnold Roozenbeek. Arnold heeft de werkzaamheden in de jaren 2020 en 2021 op zich genomen. Uiteraard blijft Arnold betrokken bij K4C. Ties is ..

K4C Oeganda start met project Reading Culture

maart 28, 2022

Oeganda kende tijdens de corona pandemie een lange periode waarin de scholen gesloten waren. Dit had flinke impact op scholen, leraren en natuurlijk de leerlingen. De werkzaamheden van Knowledge for Children in Oeganda stonden flink onder druk. We zijn dan ook trots op het lokale Knowledge for Children team dat in ..

Scholen Oeganda na 2 jaar lockdown weer open

maart 16, 2022

In januari 2022 konden scholieren in Oeganda voor het eerst in 2 jaar weer naar school. Het was de langste schoolsluiting wereldwijd als gevolg van de coronapandemie. Bekijk het artikel over de schoolsluiting op de website van de NOS.

Naar de kinderen toe nu de scholen dicht zijn tijdens Covid19!

februari 8, 2021

Van Januari 2021 tot en met April 2021 gaat verder gewerkt worden aan de verdere uitrol van het Livelihood Project dat van September tot en met December 2020 is gestart. Dit project is opgezet en ontworpen door het team in Oeganda om tijdens de Corona periode toch bij te kunnen ..