Goed Doel Oeganda

Goed Doel Oeganda. Knowledge for Children is een goed doel actief in Oeganda.
Door middel van een 3 jaren programma op basis van co-investeren helpt Knowledge for Children om duurzame verandering te realiseren op basisscholen in Oeganda.

Bekijk meer over de historie van Knowledge for Children op de pagina ‘Over Ons’.

Wij zijn actief in vier districten in Oeganda: Masaka, Lwengo, Butambala en Mpigi. Deze districten liggen ten Zuid-Westen van de hoofdstad Kampala.

Het hoofdkantoor van Knowledge for Children is gevestigd in de stad Masaka.

Er werken zo’n 5 personen bij Knowledge for Children in Oeganda.

Oeganda wordt ook wel de ‘Parel van Afrika’ genoemd. Het landschap is zeer groen en licht heuvelachtig. Er zijn vele wildparken in Oeganda, waar reizigers bijvoorbeeld op Safari gaan.

Basisscholen in Oeganda zijn doorgaans minder ontwikkelt dan in Nederland. Er zijn minder middelen, zoals schoolboeken, klaslokalen en meubilair, laat staan dat er digi-bords zijn. De leraren in Oeganda hebben doorgaans minder training gehad dan in Nederland.

De mensen in Oeganda zijn daar en tegen zeer ambitieus en willen er graag aan werken om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken veel scholen in Oeganda graag samen met Knowledge for Children een goed doel in Oeganda dat gelijkwaardigheid en co-investeren als uitgangspunten heeft.