Landen

Knowledge for Children werkt in Kameroen, Oeganda en Kenia met een 3 stappen model van opeenvolgende programma’s voor 3 jaar aan duurzaam basisonderwijs.

Het is bij Knowledge for Children mogelijk voor iedereen om op verschillende manieren een school te adopteren. Of om in onze termen te blijven samen met de Oegandese, Kameroenese of Keniaanse school op een gelijkwaardige manier hun onderwijs mogelijk te maken waarna ze het vervolgens zelfstandig kunnen continueren.

Hieronder staat een overzicht van de al geadopteerde en nog te adopteren scholen. Wij hebben scholen die verschillend zijn in omvang en kosten per adoptie:

  • Grote scholen : Ongeveer 750 kinderen, gemiddeld €7.500 per jaar en €22.500 voor 3 jaar.
  • Middel scholen : Ongeveer 500 kinderen, gemiddeld €5.000 per jaar en €15.000 voor 3 jaar.
  • Kleine scholen: Ongeveer 250 kinderen, gemiddeld €2.500 per jaar en €7.500 voor 3 jaar
  • Alleen het boekenprogramma op een kleine school: gemiddeld €1.000 per jaar en €3.000 voor 3 jaar.

Verschil in kosten per school is gebaseerd op het verschillend aantal kinderen per school.

Voor slechts €3.000 ben je dus al partner van een school. Dat is gemiddeld €1.000 per jaar. Dit betekend dat je met 10 mensen voor €8.50 per maand al een school kunt adopteren! Je krijgt bij een adoptie elk jaar een overzicht van de voortgang op de school en een persoonlijk bericht van het hoofd van de school en de ouderorganisatie. Je kunt ook via de site de ontwikkelingen van de school blijven volgen!

Verschillende vriendengroepen, families en bedrijven hebben dit al gedaan, zie de Onderwijskundige studiegroep uit Utrecht, deze Kaartclub en de bedrijven AMI Consultancy en LPL Coaching.

Wil je nu direct een school adopteren of hieraan bijdragen, mail dan naar info@knowledgeforchildren.org. Wil je eerst nog even overleggen binnen je vriendengroep, familie of met je collega’s kun je via dit aanmeldingsformulier een school adopteren.

 

Scholen uit Kameroen

In Kameroen zijn in totaal 135 schools waarvan er tot nu toe 12 geadopteerd zijn. Er zijn vier andere scholen met een verschillend aantal kinderen geselecteerd die geadopteerd kunnen worden, zie hieronder voor meer informatie per school. Wil je nu direct de Wadduduma School adopteren of hieraan bijdragen, klik hier. Wil ..

Ngwala Bamunka

Geadopteerd

Deze school is sinds kort geadopteerd door de VastenAktie van de Katholieke Kerk uit Wierden. Ook de ouders van deze school halen samen geld op voor een deel van de schoolboeken. Daarna komt Knowledge for Children langs met het volgende deel van de boeken.

Studenten:
Boeken:

604 studenten
121 boeken

Meer over deze school >

Sarki Banka

Nog te adopteren

Deze school is gelegen in de regio Adamawa. Deze regio is door de overheid aangemerkt als extra aandachtsgebied voor onderwijs. Het is belangrijk dat het boekenbestand van deze school verder aangevuld wordt zodat alle kinderen toegang hebben tot de boeken.

Studenten:
Boeken:

255 studenten
206 boeken

Meer over deze school >
Meer scholen uit Kameroen >

Scholen uit Oeganda

In Oeganda zijn er veel scholen die geadopteerd kunnen worden, zie hieronder voor meer informatie. Wil je nu direct een School in Oeganda adopteren of hieraan bijdragen, mail dan naar info@knowledgeforchildren.org. Wil je eerst nog even overleggen binnen je vriendengroep, familie of met je collega’s kun je je via dit ..

Mpugwe Shariat

Geadopteerd

Mpugwe Shariat is een islamitische school gesubsidieerd door de regering. In 2014 werd deze school geadopteerd door de stichting Join for Kids. Headteacher Ahmed Kabogooza wil er voor zorgen dat er kasten komen om de boeken van KforC netjes te bewaren.

Studenten:
Boeken:

206 studenten
0 boeken

Meer over deze school >

Alpha & Omega

Nog te adopteren

De private school Alpha & Omega is gelegen in het Kibaale district. Een regio vlakbij de grens met Congo en aan de oevers van het Albert meer. Door de actieve schoolleiding en ouderraad zit deze katholieke school in het KforC programma. 500 leerlingen krijgen les op deze school.

Studenten:
Boeken:

501 studenten
500 boeken

Meer over deze school >
Meer scholen uit Oeganda >