Landen

Knowledge for Children werkte in Kameroen, Oeganda en Kenia met een 3 stappen model van opeenvolgende programma’s voor 3 jaar aan duurzaam basisonderwijs. Momenteel is K4C alleen nog actief in Oeganda.

Het is bij Knowledge for Children mogelijk voor iedereen om op verschillende manieren een school te adopteren. Of om in onze termen te blijven samen met de Oegandese school op een gelijkwaardige manier hun onderwijs mogelijk te maken waarna ze het vervolgens zelfstandig kunnen continueren.

Hieronder staat een overzicht van de al geadopteerde en nog te adopteren scholen. Wij hebben scholen die verschillend zijn in omvang en kosten per adoptie:

  • Grote scholen : Ongeveer 750 kinderen, gemiddeld €7.500 per jaar en €22.500 voor 3 jaar.
  • Middel scholen : Ongeveer 500 kinderen, gemiddeld €5.000 per jaar en €15.000 voor 3 jaar.
  • Kleine scholen: Ongeveer 250 kinderen, gemiddeld €2.500 per jaar en €7.500 voor 3 jaar

Verschil in kosten per school is gebaseerd op het verschillend aantal kinderen per school.

Je krijgt bij een adoptie elk jaar een overzicht van de voortgang op de school en een persoonlijk bericht van het hoofd van de school en de ouderorganisatie.

Verschillende vriendengroepen, families en bedrijven hebben dit al gedaan, zie de Onderwijskundige studiegroep uit Utrecht, deze Kaartclub en de bedrijven AMI Consultancy en LPL Coaching.

Wil je nu direct een school adopteren of hieraan bijdragen, mail dan naar info@knowledgeforchildren.org.

Scholen uit Kameroen

In Kameroen heerst momenteel een burgeroorlog waardoor alle scholen in het Engelstalige gedeelte (waar K4C actief is) gesloten zijn. Op scholen moet er van de overheid verplicht Franse les gegeven worden, de Engelstalige separatisten zijn het daar niet mee eens. Hierdoor zijn scholen in een zeer kwetsbare positie gekomen en ..

Anseh

Geadopteerd

Deze baptistische school wordt sinds 2011 gesteund door Rotary club Wierden. De ouders in de school zijn erg actief en creatief in het bijeenhalen van hun eigen bijdrage voor de boeken. Zij werken samen in de schooltuin en verkopen deze agrarische producten op de markt.

Studenten:
Boeken:

160 studenten
447 boeken

Meer over deze school >
Meer scholen uit Kameroen >

Scholen uit Oeganda

In Oeganda zijn er veel scholen die geadopteerd kunnen worden, er zijn meer scholen die aan het K4C programma willen meedoen dan nu (financieel) mogelijk is. Onderstaande scholen zijn ter illustratie, het zijn voorbeelden van scholen die inmiddels meedoen in het K4C programma. Het is niet mogelijk om zelf een ..

St Mary Immaculate

Geadopteerd

De volledige naam van deze katholieke school in Masaka is St Mary Immaculate Villa Maria. Deze overheidsschool fungeert als internaat waar de leerlingen ook blijven slapen. Alleen in de vakanties gaan zij naar huis.  De headteacher is Sister Theopista Namukasa zij runt deze school met 23 leraren.

Studenten:
Boeken:

502 studenten
381 boeken

Meer over deze school >

Bernards Bukakata

Nog te adopteren

Bernards Bukakata Primary School is een overheid school in Masaka district. Bukakata is een dorpje gelegen aan het Victoria meer. In totaal zijn er 538 leerlingen. De school is erg gemotiveerd om mee te doen met het programma.

Studenten:
Boeken:

538 studenten
1076 boeken

Meer over deze school >
Meer scholen uit Oeganda >