Landen

Knowledge for Children werkte in Kameroen, Oeganda en Kenia met een 3 stappen model van opeenvolgende programma’s voor 3 jaar aan duurzaam basisonderwijs. Momenteel is K4C alleen nog actief in Oeganda.

Het is bij Knowledge for Children mogelijk voor iedereen om op verschillende manieren een school te adopteren. Of om in onze termen te blijven samen met de Oegandese school op een gelijkwaardige manier hun onderwijs mogelijk te maken waarna ze het vervolgens zelfstandig kunnen continueren.

Hieronder staat een overzicht van de al geadopteerde en nog te adopteren scholen. Wij hebben scholen die verschillend zijn in omvang en kosten per adoptie:

  • Grote scholen : Ongeveer 750 kinderen, gemiddeld €7.500 per jaar en €22.500 voor 3 jaar.
  • Middel scholen : Ongeveer 500 kinderen, gemiddeld €5.000 per jaar en €15.000 voor 3 jaar.
  • Kleine scholen: Ongeveer 250 kinderen, gemiddeld €2.500 per jaar en €7.500 voor 3 jaar

Verschil in kosten per school is gebaseerd op het verschillend aantal kinderen per school.

Je krijgt bij een adoptie elk jaar een overzicht van de voortgang op de school en een persoonlijk bericht van het hoofd van de school en de ouderorganisatie.

Verschillende vriendengroepen, families en bedrijven hebben dit al gedaan, zie de Onderwijskundige studiegroep uit Utrecht, deze Kaartclub en de bedrijven AMI Consultancy en LPL Coaching.

Wil je nu direct een school adopteren of hieraan bijdragen, mail dan naar info@knowledgeforchildren.org.

Scholen uit Kameroen

In Kameroen heerst momenteel een burgeroorlog waardoor alle scholen in het Engelstalige gedeelte (waar K4C actief is) gesloten zijn. Op scholen moet er van de overheid verplicht Franse les gegeven worden, de Engelstalige separatisten zijn het daar niet mee eens. Hierdoor zijn scholen in een zeer kwetsbare positie gekomen en ..

Tatum

Geadopteerd

Deze katholieke basisschool is geadopteerd door de plaatselijke klaverjasclub uit Wierden sinds 2013. Deze school bouwt aan haar boekenbestand. De ouders doen elk jaar hun bijdrage aan de schoolboeken, waarna Knowledge for Children het volgende deel van de boeken brengt.

Studenten:
Boeken:

191 studenten
216 boeken

Meer over deze school >
Meer scholen uit Kameroen >

Scholen uit Oeganda

In Oeganda zijn er veel scholen die geadopteerd kunnen worden, er zijn meer scholen die aan het K4C programma willen meedoen dan nu (financieel) mogelijk is. Onderstaande scholen zijn ter illustratie, het zijn voorbeelden van scholen die inmiddels meedoen in het K4C programma. Het is niet mogelijk om zelf een ..

Bugere Muslim

Geadopteerd

Islamitische school Bugere is een succesvolle school met een actieve directeur. De school heeft alle lerarentrainingen van het eerste en tweede jaar gevolgd. Het school management bestuur en de directeur hebben ook de leiderschapstraining ontvangen.

Studenten:
Boeken:

279 studenten
472 boeken

Meer over deze school >

Mabanda Infant

Nog te adopteren

Dit is één van de weinige privéscholen in het programma, dit is een school opgestart is en betaald wordt door de ouders in de gemeenschap. In de school zijn heel weinig schoolmaterialen, maar de leraren zijn erg actief en de gemeenschap weet hoe zij zelf kunnen bijdragen.

Studenten:
Boeken:

160 studenten
258 boeken

Meer over deze school >
Meer scholen uit Oeganda >