Landen

Knowledge for Children werkt in Kameroen en Oeganda met een 3 stappen model van opeenvolgende programma’s voor 3 jaar aan duurzaam basisonderwijs.

Het is bij Knowledge for Children mogelijk voor iedereen om op verschillende manieren een school te adopteren. Of om in onze termen te blijven samen met de Oegandese of Kameroenese school op een gelijkwaardige manier hun onderwijs mogelijk te maken waarna ze het vervolgens zelfstandig kunnen continueren.

Hieronder staat een overzicht van de al geadopteerde en nog te adopteren scholen. Wij hebben scholen die verschillend zijn in omvang en kosten per adoptie:

  • Grote scholen : Meer dan 500 kinderen €5.000 per jaar en €15.000 voor 3 jaar.
  • Kleine scholen: Minder dan 500 kinderen €2.500 per jaar en €7.500 voor 3 jaar of €1.000 per jaar en €3.000 voor 3 jaar. Verschil in kosten per school is gebaseerd op het verschillend aantal kinderen per school.

 

Voor slechts €3.000 ben je dus al partner van een school. Dat is gemiddeld €1.000 per jaar. Dit betekend dat je met 10 mensen voor €8.50 per maand al een school kunt adopteren! Je krijgt bij een adoptie elk jaar een overzicht van de voortgang op de school en een persoonlijk bericht van het hoofd van de school en de ouderorganisatie. Je kunt ook via de site de ontwikkelingen van de school blijven volgen!

Verschillende vriendengroepen, families en bedrijven hebben dit al gedaan, zie de Onderwijskundige studiegroep uit Utrecht, deze Kaartclub en de bedrijven AMI Consultancy en LPL Coaching.

Wil je nu direct een school in Oeganda adopteren of hieraan bijdragen, mail dan naar projecten@knowledgeforchildren.org. Wil je eerst nog even overleggen binnen je vriendengroep, familie of met je collega’s kun je via dit aanmeldingsformulier een school adopteren.

 

Scholen uit Kameroen

In Kameroen zijn in totaal 135 schools waarvan er tot nu toe 12 geadopteerd zijn. Er zijn vier andere scholen met een verschillend aantal kinderen geselecteerd die geadopteerd kunnen worden, zie hieronder voor meer informatie per school. Wil je nu direct de Wadduduma School adopteren of hieraan bijdragen, klik hier. Wil ..

Mbontsem

Geadopteerd

Deze katholieke basisschool wordt gesteund door XS205 BV uit Nederland. Door hun bijdrage en de lokale bijdrage van de ouders in de school en de lokale kerk hebben zij schoolboeken voor alle klassen tot hun beschikking. De kinderen kunnen in tweetallen samen aan een tafeltje leren uit een boek.

Studenten:
Boeken:

290 studenten
837 boeken

Meer over deze school >

Weh

Nog te adopteren

Deze school is niet altijd te bereiken vanwege de slechte wegen naar het dorp. De ouders, leerlingen en leraren waarderen de hulp van Knowledge for Children dan ook extra. Knowledge for Children wil de school verder helpen met het boekenbestand zodat alle kinderen boeken hebben.

Studenten:
Boeken:

396 studenten
714 boeken

Meer over deze school >
Meer scholen uit Kameroen >

Scholen uit Oeganda

In Oeganda zijn er veel scholen die geadopteerd kunnen worden, zie hieronder voor meer informatie. Wil je nu direct een School in Oeganda adopteren of hieraan bijdragen, mail dan naar projecten@knowledgeforchildren.org. Wil je eerst nog even overleggen binnen je vriendengroep, familie of met je collega’s kun je je via dit ..

St Mary Immaculate

Geadopteerd

De volledige naam van deze katholieke school in Masaka is St Mary Immaculate Villa Maria. Deze overheidsschool fungeert als internaat waar de leerlingen ook blijven slapen. Alleen in de vakanties gaan zij naar huis.  De headteacher is Sister Theopista Namukasa zij runt deze school met 23 leraren.

Studenten:
Boeken:

502 studenten
381 boeken

Meer over deze school >

Mabanda Infant

Nog te adopteren

Dit is één van de weinige privéscholen in het programma, dit is een school opgestart is en betaald wordt door de ouders in de gemeenschap. In de school zijn heel weinig schoolmaterialen, maar de leraren zijn erg actief en de gemeenschap weet hoe zij zelf kunnen bijdragen.

Studenten:
Boeken:

160 studenten
258 boeken

Meer over deze school >
Meer scholen uit Oeganda >
Scholen
192
Boeken
130.000
Studenten
150.000