Council / Gemeente Babessi vierde partner in Kameroen met 7 scholen!

oktober 24, 2016

UPDATE 2: Council / Gemeente Babessi vierde partner in Kameroen met 7 scholen

dscf4029In januari 2017 gaat Knowledge for Children Kameroen zeven nieuwe scholen toevoegen aan haar programma. Deze zeven scholen worden gesteund door de gemeente Babessi (Ngoketunjia divisie).

De gemeente en Knowledge for Children hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waardoor dit mogelijk is. De gemeente en Knowledge for Children betalen allebei de helft van het programma in deze scholen. Uiteraard dragen de ouders nog steeds hun percentage bij aan de boeken. In de komende drie jaar zullen de scholen profiteren van al onze activiteiten.

UPDATE 1:

Ook de gemeentes van Ndu en Nkor zijn partner geworden! Samen met de gemeente van Nkambe ondersteunen ze nu 17 scholen in Kameroen voor de periode van 2016 t/m 2018.

Gemeente Nkambe is onze eerste Councilpartner:

‘Toen ik jonger was, wilde ik altijd directeur van een basisschool worden. Maar dat is nooit gelukt!’. De burgemeester van de gemeente Nkambe, Mr. Ngabir Paul Bantar was vroeger leraar en vindt onderwijs nog steeds belangrijk.

Officieel partners nu. De overeenkomst is ondertekend door de burgemeester van Nkambe, de wethouder van onderwijs en door de directrice van Knowledge for Children Kameroen.

Officieel partners nu. De overeenkomst is ondertekend door de burgemeester van Nkambe, de wethouder van onderwijs en door de directrice van Knowledge for Children Kameroen.

Dit heeft geleid tot het tekenen van een partnership agreement tussen Knowledge for Children Kameroen en de gemeente Nkambe op vrijdag 13 mei 2016. De gemeente Nkambe is de eerste gemeente die een officiële overeenkomst heeft getekend met Knowledge for Children om samen te werken aan het verbeteren van het onderwijs in de gemeente. Nkambe Council ondersteunt Knowledge for Children om acht scholen toe te voegen aan haar programma. De gemeente heeft in samenwerking met de onderwijs inspectie acht scholen geselecteerd die nu van het programma kunnen profiteren.

Volgens de overeenkomst zal Knowledge for Children haar normale programma uitvoeren in de scholen. Dit betekent dat de ouderraad wordt ondersteund en versterkt, dat leraren getraind worden, dat er in co-investment met de ouders boeken gekocht worden en er ‘reading for fun’ activiteiten zullen plaatsvinden. De gemeente steunt onze activiteiten met 1,500,000 CFA (bijna € 2.300) per school.

De twee partners hebben bovendien afgesproken samen actie te ondernemen om ook andere leraren, leerlingen en ouders te laten profiteren, bijvoorbeeld door de inwoners van Nkambe te informeren over het belang van onderwijs tijdens evenementen en het organiseren van extra trainingen voor leraren.

Groepsfoto met de de directeuren en voorzitters van de ouderraden die betrokken zijn bij deze samenwerking.

Groepsfoto met de de directeuren en voorzitters van de ouderraden die betrokken zijn bij deze samenwerking.

Knowledge for Children Kameroen verheugt zich op een positieve en succesvolle samenwerking met de gemeente en de betrokken scholen!

Goed voorbeeld doet volgen. We zijn trots om jullie mede te kunnen delen dat op 18 mei 2016 een tweede overeenkomst is ondertekend. Dit keer met de gemeente Nkor, die financieel bijdraagt om twee basisscholen aan onze programma’s deel te laten nemen.