Ons Team

Knowledge for Children Nederland heeft een vrijwillig bestuur net als Knowledge for Children Oeganda en Knowledge for Children Kameroen. Alle 3 organisaties zijn zelfstandig, maar volgen hetzelfde drie-stappen-model en hebben dezelfde (co-investing) aanpak.

Nederland             

Medewerkers               

Anouk Ooms Managing Director Africa

anouk@knowledgeforchildren.org

anoukOoms_fotoLinkedInIn Afrika heerst een afhankelijkheidsprobleem en Knowledge for Children heeft daar een antwoord: niet gewoon geven maar luisteren naar wat nodig is, verantwoordelijkheid te laten waar deze hoort en het bestaande systeem versterken door samen te werken met een gezamenlijke investering. Ik ben ervan overtuigd dat dit DE manier van ontwikkelingssamenwerking is. De afgelopen 5 jaar heb ik mij hard gemaakt deze verandering van mindset te realiseren in Afrika: eerst als de Country Director in Oeganda en daarna als Managing Director Africa. Vanaf 2019 zal ik deze visie niet alleen meer uitdragen in Afrika maar ook in Nederland, in de rol als directeur. Ik ga dan ook graag met u in gesprek hoe u hier uw steentje aan kunt bijdragen!

 

Maartje Pronk Algemeen medewerker 

maartje@knowledgeforchildren.org

“Nadat ik mijn studie ‘Development and Rural Innovation’ aan de Wageningen Universiteit afrondde, zocht ik een baan met impact die ik kon combineren met mijn eigen bedrijfje. Voor mij is eigenaarschap over werk belangrijk en de visie en missie van Knowledge for Children komt dan ook overeen met hoe ik naar ontwikkelingssamenwerking kijk. Ik ben sinds februari 2019 onderdeel van Knowledge for Children en kijk er naar uit om samen met al mijn collega’s impact te maken op de unieke manier waar Knowledge for Children voor strijdt en staat. Ik heb er zin in en ik zal jullie op de hoogte houden! Mail me voor leuke en inspirerende suggesties, voor op- of aanmerkingen of als je iets van ons wil weten.

 

 

Bestuur (vrijwillig)

Henk Gritter Voorzitter

bestuur@knowledgeforchildren.org

image (1)

 

“Ik denk dat de organisatie op de lange termijn een blijvende invloed kan hebben op het onderwijs van de kinderen. De waarde van Knowledge for Children zit niet alleen in het verschaffen van boeken. De echte waarde schuilt vooral in het kweken van commitment bij de plaatselijke bevolking, zodat scholing op duurzame wijze sterker wordt. Dat maakt de organisatie zo sterk. En ik ben blij dat ik me hiervoor mag inzetten vanuit het bestuur samen met Aldert en Michiel en met iedereen die Knowledge for Children een warm hart toedraagt.” 

 

 

 

Aldert Gritter Financiën

bestuur@knowledgeforchildren.org

 

Mijn (Aldert Gritter) motivatie om bestuurslid te zijn bij KforC is dat ik graag een bijdrage lever om mensen in Afrika een beter bestaan te geven. Fundamenteel daarvoor is om de onderwijsmogelijkheden structureel te verbeteren. Hier zet KforC zich voor in. Om ook op langere termijn effect te bereiken is het samen investeren essentieel.

 

 

 

Michiel van Aarnhem Secretaris

bestuur@knowledgeforchildren.org

“De belangrijkste ontwikkelingsuitdagingen van deze tijd liggen in Afrika. Met de Sustainable Development Agenda (SDG) heeft de internationale gemeenschap goede stappen gezet en zijn ambitieuze doelstellingen geformuleerd. Maar deze moeten lokaal worden gerealiseerd en daarvoor zet K4C zich in. Als nieuw bestuurslid wil ik me inzetten voor de missie om ‘alle kinderen in Afrika van goed onderwijs te voorzien’. Uniek aan K4C is het co-investment model en samen met de andere bestuursleden wil ik dit model verder ontwikkelen en breder verspreiden.”

 

 

 

 

Adviseur (vrijwillig)

Arnold Roozenbeek Oprichter en Adviseur van het bestuur 

Pasfoto_Arnold_Aug2015

 

 

 

 

 

 

In Nederland werken wij verder met meerdere vrijwilligers op het gebied van fondsenwerven, communicatie en evenementen.

 

Oeganda

Disan Kasozi Country Director 

uganda@knowledgeforchildren.org

Mary Frederis Nankya Programma Manager Schoolbooks

Nandege Mastulah Programma Manager Quality Education

Ismael Lusiba Program manager Leadership

Mukwaya Jannifer Assistant sensitization officer

De trainingen voor de leraren worden uitgevoerd door een team van 5 teacher trainers. Daarnaast wordt in Oeganda gewerkt met een team van 5 vrijwilligers die het team ondersteunen in haar
activiteiten.

Bestuur (Vrijwillig):

Caphas Mugabi Voorzitter

Rev Benon Tebasoboke Programma’s

Kakaire Chris Financiën

 

Kenia

Anouk Ooms Country Director a.i.

 

Kameroen

teamfoto_Kameroen_2015Divine Maimo Shiynyuy  Country Director

camaroon@knowledgeforchildren.org

 

Bestuur (Vrijwillig):

Kimah Constantine Bimela Voorzitter

Hedwig Vinyo Vice Voorzitter

Njobati Frederick Fondzenyu Financiën

Erelid / Oprichter Maimo Jacob Shiynyuy 

De activiteiten van ons 3 stappen model zijn in Kameroen gestaakt per juli 2018 in verband met de politieke crisis waar het land zich in bevindt. Kinderen gaan helaas op dit moment niet naar school waardoor ons programma niet mogelijk is. We onderhouden nauw contact met de Country Director en het bestuur om een doorstart van onze organisatie mogelijk te maken op het moment dat de rust in Kameroen is teruggekeerd en kinderen weer naar school gaan.

Scholen
192
Boeken
130.000
Studenten
150.000