Doneren met belastingvoordeel

Met het 3 stappenmodel van Knowledge for Children ondersteunen we basisscholen in Oeganda gedurende drie jaar tot ze zelfstandig kunnen opereren. Jij kan ons helpen om nog meer kinderen in deze landen de kans op goed onderwijs te geven. Door van jouw donatie een periodieke schenking te maken kun je je donatie verhogen zonder dat het netto extra geld kost. Jouw periodieke schenking is namelijk aftrekbaar van de belasting wat een belastingvoordeel van 37,1% kan opleveren. Moet je nagaan wat we in Afrika met dit extra geld kunnen doen!

 Hoe werkt het?

De enige voorwaarde voor deze manier van schenken is dat je jouw periodieke schenking voor minimaal 5 jaar vastlegt. De gift is dan volledig aftrekbaar. Dit betekent dat je een deel van je gift terugkrijgt van de belastingdienst en jij met hetzelfde bedrag bijna twee keer zoveel scholen kunt helpen. Een periodieke schenking is heel eenvoudig te regelen. Download het formulier en stuur het ingevuld naar ons op. Na verwerking sturen wij het originele document naar je terug. Bewaar het goed, want het formulier is nodig voor je aangifte inkomstenbelasting.

Rekenvoorbeelden:

Stel je wilt ons steunen met € 25,- per maand. Per jaar is dat € 300,-.
Als je dit met een formulier periodiek schenken vastlegt, dan kan je € 111,- (37,1%) terugkrijgen van de belastingdienst, in dat geval betaal je dus slechts € 189,-.
Als je jouw belastingteruggave mee wil schenken en netto op € 300,- uit wil komen, dan kan je K4C maar liefst € 476,- schenken!

Bereken jouw belastingvoordeel via deze handige rekentool!