Doneren met belastingvoordeel

Met het 3 stappenmodel van Knowledge for Children ondersteunen we basisscholen in Kameroen en Oeganda gedurende drie jaar tot ze zelfstandig kunnen opereren. Jij kan ons helpen om nog meer kinderen in deze landen de kans op goed onderwijs te geven. Door van jouw donatie een periodieke schenking te maken kun je je donatie verhogen zonder dat het extra geld kost. Jouw periodieke schenking is namelijk aftrekbaar van de belasting wat een belastingvoordeel van wel 52% kan opleveren. Moet je nagaan wat we met dit extra geld kunnen doen!

 Hoe werkt het?

De enige voorwaarde voor deze manier van schenken is dat je jouw periodieke schenking voor minimaal 5 jaar vastlegt. De gift is dan volledig aftrekbaar. Dit betekent dat je een deel van je gift terugkrijgt van de belastingdienst en jij met hetzelfde bedrag bijna twee keer zoveel scholen kunt helpen. Een periodieke schenking is heel eenvoudig te regelen. Download het formulier en stuur het ingevuld naar ons op. Na verwerking sturen wij het originele document naar je terug. Bewaar het goed, want het formulier is nodig voor je aangifte inkomstenbelasting.

Rekenvoorbeelden:

Stel je wilt het boekenprogramma van een kleine school met 200 leerlingen adopteren. Dat betekent dat je de school drie jaar lang ondersteunt. Je betaalt deze €3.000 (3x €1.000) dan verspreidt over 5 jaar (60 maanden). De kosten zijn dan €50 per maand. Omdat deze kosten echter aftrekbaar zijn (42% of 52%) zijn de netto kosten slechts 25 à 30 euro per maand.

Een ander voorbeeld is het adopteren van klassen.
Het kost €15.000 om een middel school van 400 leerlingen mee te laten doen aan ons drie jaren stappenplan. Dit betekent €250 per maand. Een grote school bestaat uit ongeveer 20 klassen, waardoor het €12,50 kost per maand. Na aftrek van de belasting betaal je slechts circa €7,00 per maand.