Afstanden

10 Kilometer

De 10 Kilometer is de meest populaire afstand bij de Ugandezen en de afstand waar de meeste mensen aan meedoen. De route slingert door en om Masaka heen, waarbij veel pittige heuvels beklommen moeten worden.
Bij deze afstand ben je verzekerd van veel aanspraak tijdens het lopen.
Een ideale combinatie van een pittige uitdaging en een funrun.

De 10KM kan ook wandelend afgelegd worden.
Doorgaans begint de 10KM een uur na de start van de Halve en Marathon.

Halve Marathon

De Halve Marathon overlapt voor een groot deel de route van de 10KM maar maakt daarbij ook een grote lus de stad uit. Je komt in een steeds meer landelijke omgeving, totdat je de draai maakt en weer richting Masaka loopt.

De Halve Marathon start tegelijkertijd met de Marathon.
Als je niet het tempo van Stephen Kiprotich (winnaar Olympische Marathon) hebt beland je vervolgens tussen de drukte van de 10KM lopers en dus de gezelligheid!

Marathon

Bij de Marathon loop je de route van de Halve Marathon twee keer.

Je mag dus een extra ronde genieten van al het moois dat Masaka te bieden heeft. De temperatuur loopt daarbij op, er zijn steeds minder andere lopers te zien en de heuvels blijven even stijl. Boda-boda (taxibrommers) zullen om je heen cirkelen als gieren, je krijgt honger als een leeuw en je snakt naar water als een nijlpaard. Maar om je heen kijkende weet je waar je het voor doet, dit wordt je zwaarste maar meest legendarische marathon!

* Bovenstaande beschrijving is op basis van voorgaande jaren, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.