Reisprogramma

Het reisprogramma

Onderstaand reisprogramma is het ‘standaard’ programma, uiteraard is het mogelijk om hier in overleg vanaf te wijken.

Zaterdag, zondag en maandag: Aankomst in Masaka, Oeganda

Het is eindelijk zover… Je vertrekt vanuit Nederland (of waar dan ook) naar Oeganda! Tijd om met eigen ogen te zien en vooral beleven waar je je de afgelopen tijd zo hard voor hebt ingezet. Hoewel je de uitdaging misschien alleen bent aangegaan, heb je ondertussen al een hoop nieuwe mensen leren kennen die zich ook Knowledge for Children inzetten en hard aan het trainen zijn geweest. Mocht je de andere deelnemers nog niet zijn tegengekomen tijdens een van de voorbereidingsactiviteiten dan gebeurt dat vanzelf tijdens de vlucht of op het vliegveld van Oeganda, in Entebbe.

Afhankelijk van je vlucht kom je op zondag of maandag aan op het vliegveld Entebbe. Daar staat een team van de Uganda Marathon op je te wachten zodat je samen met andere lopers naar Masaka in Oeganda afreist, mogelijk na een nachtje in Entebbe, afhankelijk van je reisschema.

Onderweg van Entebbe naar Masaka (ongeveer 2-3 uur) stop je op de evenaar. De uitdaging van je leven vindt namelijk niet plaats op het noordelijk halfrond maar op het zuidelijk halfrond. Dus een mooi moment om daar een memorabele foto van te maken. Onderweg is er genoeg tijd om van het prachtige groene landschap en alles wat er op en naast de Ugandeze wegen gebeurd te genieten.

Eenmaal in Masaka wordt je afgezet bij de accommodatie. Op de maandag is het vervolgens tijd voor een stoomcursus Uganda, met eten, taal, cultuur en een rondleiding door Masaka met locals.

Dinsdag en woensdag: Knowledge for Children

De komende 2 dagen staan in het teken van Knowledge for Children. Dinsdag ontmoet je het team. Zij zullen je op interactieve wijze laten kennis maken met ons 3 stappen en reading culture programma waar we op de scholen in Oeganda mee werken. We hebben het geluk dat we de een van beste koks van Oeganda in ons team hebben. Jane zal jullie laten kennis maken met het lekkerste wat de Oegandese keuken te bieden heeft tijdens een uitgebreide lunch. Na de lunch gaan we naar een bookdrop. Dit is een feestelijke bijeenkomst op een van de scholen ter viering van het feit dat het de school is gelukt de bijdrage voor de boeken in te zamelen. Je wordt ontvangen door zingende en dansende kinderen en maakt mee hoe de ouders en gemeenschap de boeken in ontvangst nemen. Het is geweldig om te zien hoe blij iedereen is met nieuwe boeken, die mede dankzij jullie bijdragen aangeschaft kunnen worden.

Woensdag trekken we het land in waarbij we het bezoek aan K4C scholen combineren met natuur, cultuur en avontuur. Je leert meer over Uganda, de mensen en de projecten van K4C waarbij we je een paar van de mooiste stukken van de omgeving ziet tijdens een uitdagende (doch ontspannende) hike.

Donderdag: Kids run wild

Als kick off van de marathon wordt er een speciale sportdag voor de wees- en schoolkinderen van Masaka georganiseerd. Liberation Square in Masaka wordt omgetoverd tot een festivalterrein waar de kinderen mee kunnen doen aan verschillende sportactiviteiten, geschminkt kunnen worden en op het luchtkastelen kunnen springen. Sport en fun staan deze dag centraal en jij hebt de eer om hier aan bij te dragen.

Vrijdag:  De dag waar het uiteindelijk allemaal om draait: de race van je leven!

Het startsignaal klinkt om 07.00 uur ´s ochtends waarna de race der racen begint. De route gaat door de buitenwijken van Masaka en passeert tevens enkele van de scholen in het programma van Knowledge for Children. Grote kans dus dat jullie vrolijk toegejuicht worden door de lokale bevolking. Schoolkinderen rennen blootsvoets ter bemoediging een stuk met jullie mee. Wat een spektakel, deze vrolijke en kleurrijke optocht van honderden deelnemers. Een prachtig plaatje van echte helden die zwoegen door het ruige Afrikaanse landschap.

Kies zelf een geschikte afstand – 10 km, de halve of de hele marathon – en loop de wedstrijd van je leven.

Moe maar voldaan keren we aan het einde van de dag terug naar het sportersdorp en hotel om bij te komen.

Zaterdag: Pool en Pasta party

Vandaag mag je helemaal zelf bepalen wat je gaat doen. Lekker chillen bij het zwembad of nog even de omgeving verkennen.

Na deze enorme prestatie wordt er een feest georganiseerd ter ere van alle deelnemers, het publiek en iedereen die zich vrijwillig heeft ingezet om een succes van dit evenement te maken. Daarbij is er ook een officiële sluitingsceremonie waarbij de medailles worden uitgereikt en we nog eenmaal gezamenlijk genieten van een heerlijk maal, de lokale muziek en een drankje bij het kampvuur. Een perfecte afsluiting van een geweldige reis. Heb je nog wat energie over? Ga dan mee naar de lokale discotheek!

Zondag: Terug naar Nederland of verder op reis

Vandaag komt de fantastische week samen ten einde. Je wordt weer naar Entebbe gebracht en vanaf daar stap je weer in het vliegtuig terug naar Nederland.

Mocht je je reis voorafgaand dan wel achteraf aan deze week willen verlengen met een trip door het prachtige land dat Oeganda is, geef het dan gerust aan. We denken graag met je mee hoe je een fantastische trip kan beleven!

* Dit programma is aan verandering onderhevig. De organisatie van de Uganda Marathon bepaalt het definitieve programma, Knowledge for Children heeft hier verder geen invloed op.