Reisprogramma

Het reisprogramma

Zondag en maandag: 23 en 24 mei 2021 – Aankomst in Masaka, Oeganda

Het is eindelijk zover… Je vertrekt vanuit Nederland naar Oeganda! Tijd om met eigen ogen te zien en vooral beleven waar je je de afgelopen tijd zo hard voor hebt ingezet. Hoewel je de uitdaging misschien alleen bent aangegaan, heb je ondertussen al een hoop nieuwe mensen leren kennen die zich ook Knowledge for Children inzetten en hard aan het trainen zijn geweest. Mocht je de andere deelnemers nog niet zijn tegengekomen tijdens een van de voorbereidingsactiviteiten dan gebeurt dat vanzelf tijdens de vlucht of op het vliegveld van Oeganda, in Entebbe.

Afhankelijk van je vlucht kom je op zondag of maandag aan op het vliegveld Entebbe. Daar staat een team van de Uganda Marathon op je te wachten zodat je samen met ruim honderd lopers naar Masaka in Oeganda afreist. Onderweg stop je op de evenaar. De uitdaging van je leven vindt namelijk niet plaats op het noordelijk halfrond maar op het zuidelijk halfrond. Dus een mooi moment om daar een memorabele foto van te maken. Onderweg is er genoeg tijd om van het prachtige groene landschap te genieten.

Eenmaal op in Masaka wordt je afgezet op de campsite of het hotel afhankelijk van je keuze. Daar wordt je opgewacht door je contactpersoon van Knowledge for Children zodat je kunt kennis maken en alles wat je over Oeganda, Knowledge for Children, het programma etc. wilt weten kunt vragen. Daarnaast is er alle tijd om de lokale keuken te proeven in een typisch restaurantje waar je ook lekkere Westerse gerechten kunt eten, een tour door de stad en wellicht leer je al wat van de Oegandese taal en cultuur en maak je nieuwe vrienden.

Dinsdag en woensdag: 25 en 26 mei 2021 – Knowledge for Children

De komende 2 dagen staan in het teken van Knowledge for Children. Dinsdag ontmoet je het team. Zij zullen je op interactieve wijze laten kennis maken met ons 3 stappen programma waar we op de scholen in Oeganda mee werken. We hebben het geluk dat we de een van beste koks van Oeganda in ons team hebben. Jane zal jullie laten kennis maken met het lekkerste wat de Oegandese keuken te bieden heeft tijdens een uitgebreide lunch. Na de lunch gaan we naar een bookdrop. Dit is een feestelijke bijeenkomst op een van de scholen ter viering van het feit dat het de school is gelukt de bijdrage voor de boeken in te zamelen. Je wordt ontvangen door zingende en dansende kinderen en maakt mee hoe de ouders en gemeenschap de boeken in ontvangst neemt. Het is geweldig om te zien hoe blij iedereen is met nieuwe boeken, die mede dankzij jullie bijdragen aangeschaft kunnen worden.

Woensdag beginnen we op het kantoor van Knowledge for Chilren met een workshop over cultuur. We staan stil bij wat je tot dan toe al hebt gezien en wat dat met je heeft gedaan. We geven je daarnaast een kijkje in de keuken, hoe is het om als Nederlander in een andere cultuur te leven en werken. Na de lunch worden meerdere activiteiten op verschillende georganiseerd zodat je kunt kiezen wat je graag in de praktijk wilt zien van het 3 stappen programma.

Uiterlijk in de week voorafgaand aan je reis, wordt het geld dat je tot dan toe hebt ingezameld gekoppeld aan een school. Deze school wordt per email aan je voorgesteld zodat je een indruk krijgt wat met jouw sponsorgeld gedaan zal worden. We doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat je tijdens je bezoek, de school kunt gaan bezoeken tijdens een van bovenstaande activiteiten.

Donderdag 27 mei 2021 – Kids run wild

Als kick off van de marathon wordt er een speciale sportdag voor de wees- en schoolkinderen van Masaka georganiseerd. Liberation Square in Masaka wordt omgetoverd tot een festivalterrein waar de kinderen mee kunnen doen aan verschillende sportactiviteiten, geschminkt kunnen worden en op het luchtkastelen kunnen springen. Sport en fun staan deze dag centraal.

Na het Kids run wild evenement, vertrek je voor een late lunch naar het nabijgelegen Lake Nabugabo. Daar staat vers uit het meer gevangen vis en allerlei anders lekkers van de barbeque op je te wachten. Een mooi moment om alle indrukken rustig op je in te laten werken en te genieten van het prachtige meer.

Vrijdag 28 mei 2021 – Pool en pizza party

Vandaag mag je helemaal zelf bepalen wat je gaat doen. Lekker chillen bij het zwembad of en rondje hardlopen om op te warmen als voorbereiding voor de grote dag. Indien er genoeg interesse is, kunnen we tevens een dagsafari naar Lake Mburo voor je organiseren. Dit is echt een prachtig park op ongeveer 2 uur rijden van Masaka. In het park vindt je giraffen, zebras, impala’s en andere antilopen, krokodillen, nijlpaarden, wrattenzwijntjes, verschillende vogels etc. De trip kost 125 euro extra. Hiervoor krijg je een fiets safari, een gamedrive door het park en een boottocht op het meer zelf. De trip is inclusief een uitgebreide lunch en water.

Aan het begin van de avond komen de meeste renners bij elkaar in het hotel voor een laatste briefing houden voor de grote dag. Je kunt je daarbij lekker tegoed doen aan een koolhydraatrijke maaltijd, want het is Pasta-avond. En dan…. Vroeg je bed in zodat je fris en fruitig aan de start staat!!

Zaterdag 29 mei 2021 – De dag waar het uiteindelijk allemaal om draait: de race van je leven!

Het startsignaal klinkt om 07.00 uur ´s ochtends waarna de race der racen begint. De route gaat door de buitenwijken van Massaka en passeert tevens enkele van de scholen in het programma van Knowledge for Chilrdren. Grote kans dus dat jullie vrolijk toegejuicht worden door de lokale bevolking. Schoolkinderen rennen blootsvoets ter bemoediging een stuk met jullie mee. Wat een spektakel, deze vrolijke en kleurrijke optocht van honderden deelnemers. Een prachtig plaatje van echte helden die zwoegen door het ruige Afrikaanse landschap.

Kies zelf een geschikte afstand – 10 km, de halve of de hele marathon – en loop de wedstrijd van je leven.

Moe maar voldaan keren we aan het einde van de dag terug naar het sportersdorp en hotel om bij te komen. Na deze enorme prestatie wordt er een feest georganiseerd ter ere van alle deelnemers, het publiek en iedereen die zich vrijwillig heet ingezet om een succes van dit evenement te maken. Daarbij is er ook een officiële sluitingsceremonie waarbij de medailles worden uitgereikt en we nog eenmaal gezamenlijk genieten van een heerlijk maal, de lokale muziek en een drankje bij het kampvuur. Een perfecte afsluiting van een geweldige reis.

Zondag 30 mei 2021– Terug naar Nederland

Vandaag komt de fantastische week samen ten einde. Vandaag stap je vanaf Entebbe weer in het vliegtuig terug naar Nederland.

Mocht je je reis voorafgaand dan wel achteraf aan deze week willen verlengen met een trip door het prachtige land dat Oeganda is, geef het dan gerust aan zodat we je in contact kunnen brengen met een goed safaribedrijf om dit te verzorgen.