Locatie

Oeganda – Masaka

De marathon wordt gehouden in en rond Masaka, een middelgrote stad in Centraal Oeganda. Oeganda is al jarenlang veilig en stabiel en werd in 2012 zelfs verkozen tot vakantieland van het jaar. Het land deelt haar grenzen met Kenia, Tanzania en Rwanda.

Hoewel Afrika bekend staat als gevaarlijk en corrupt bestaan er grote verschillen tussen de landen daar. Het continent Afrika is groter dan Europa, de Verenigde Staten, India en China tezamen. Je kunt je de enorme verschillen in de politieke en socio-economische situatie dus vast voorstellen.

Ook is er eindeloze variatie in het landschap en tussen de verschillende culturen. De Oegandese bevolking staat bekend als een zeer vriendelijk en warm volk. Dit zul je meteen merken zodra je voet op de bodem zet. Het is niet voor niets dat vele reisorganisaties al jaren mooie reizen organiseren door het schitterende Oegandese landschap.

De bewoners van de stad Masaka, gelegen aan de oevers van het prachtige Victoriameer, zijn nu al druk bezig met de voorbereidingen van de Oeganda Marathon. De mensen kijken er naar uit om sporters uit de hele wereld te ontvangen. Jullie zullen als echte helden worden onthaald. Want zoals al gezegd is dit een wedstrijd zoals er geen andere is – een sportief en cultureel evenement waarbij de opbrengsten ten goede komen aan de gemeenschap en het onderwijs. Een internationale samenwerking met impact. Een kans om elkaar beter te leren kennen, begrijpen en elkaar te helpen dromen te verwezelijken. Een unieke ervaring en inspiratiebron, dit is misschien wel de eerste dag van de rest van je leven!

Oeganda

 

Je reis verlengen met mooie bezienswaardigheden?
Je reisprogramma verlengen om nog meer te zien van het mooie Oeganda? Dat kan. Neem contact op met Knowledge for Children en we kunnen de mogelijkheden met je bespreken. Hieronder een aantal leuke mogelijkheden:

Sightseeing en een exotische fietstocht tussen de zebra´s
Tijdens deze heerlijke fietstocht kun je genieten van het prachtige landschap van Oeganda. Je fietst tussen de zebra’s en en andere exotische dieren. Houd je fotocamera in de aanslag want wie weet wat we nog meer tegenkomen!

Vrijwilligerswerk bij een van de lokale projecten
Je bent natuurlijk ook meer dan welkom om wat langer in Masaka te blijven en vrijwilligerswerk te doen voor een van de lokale projecten die door de Uganda Marathon gesponsord worden.

Op Safari:
Oeganda heeft twee fantastische Nationale Parken waar je je hart op kunt halen als je een dierenfan bent. De tocht door het park brengt je naar de mooiste uitzichtpunten. Nu weet je zeker dat je in Afrika bent.

Voor de adrenaline junkies onder ons:
Als je gek bent op avontuur en spanning is er ook genoeg vertier. Neem bijvoorbeeld de bungee jump die je boven rivier de Nijl kunt doen. Raften in deze wereldberoemde rivier hoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Rust en ontspanning:
Als je vindt dat je je genoeg hebt uitgesloofd tijdens het rennen van de marathon begrijpen we dat natuurlijk ook. Het Buyonyi Meer is zonder twijfel een van de meest relaxte plaatsen ter wereld. Met een kano naar een onbewoond eiland, of gewoon lekker zwemmen of een boekje lezen. Alles kan en mag. Het grootste probleem dat je hier hebt is hoe je in vredesnaam aan de familie verteld dat je niet meer naar huis komt.

Gorilla’s
Een van de meest unieke en ‘once in a lifetime’ ervaringen die je kan opdoen is het spotten van Gorilla’s in het wild. Nu is Oeganda toevallig een van de weinige landen ter wereld waar dit kan. Dus ben jij klaar er voor om oog in oog te staan met deze prachtige dieren?  Dan is dit je kans!