Oeganda

De marathon wordt gehouden in en rond Masaka, een middelgrote stad in Centraal Oeganda. Oeganda is al jarenlang veilig en stabiel en werd in 2012 zelfs verkozen tot vakantieland van het jaar. Het land deelt haar grenzen met Kenia, Tanzania en Rwanda.

Hoewel Afrika bekend staat als gevaarlijk en corrupt bestaan er grote verschillen tussen de landen daar. Het continent Afrika is groter dan Europa, de Verenigde Staten, India en China tezamen. Je kunt je de enorme verschillen in de politieke en socio-economische situatie dus vast voorstellen.

Ook is er eindeloze variatie in het landschap en tussen de verschillende culturen. De Oegandese bevolking staat bekend als een zeer vriendelijk en warm volk. Dit zul je meteen merken zodra je voet op de bodem zet. Het is niet voor niets dat vele reisorganisaties al jaren mooie reizen organiseren door het schitterende Oegandese landschap.

De bewoners van de stad Masaka, gelegen aan de oevers van het prachtige Victoriameer, zijn nu al druk bezig met de voorbereidingen van de Oeganda Marathon. De mensen kijken er naar uit om sporters uit de hele wereld te ontvangen. Jullie zullen als echte helden worden onthaald. Want zoals al gezegd is dit een wedstrijd zoals er geen andere is – een sportief en cultureel evenement waarbij de opbrengsten ten goede komen aan de gemeenschap en het onderwijs. Een internationale samenwerking met impact. Een kans om elkaar beter te leren kennen, begrijpen en elkaar te helpen dromen te verwezelijken. Een unieke ervaring en inspiratiebron, dit is misschien wel de eerste dag van de rest van je leven!

Oeganda